Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Διάνοιξη του παλαιού μονοπατιού του Αλφειού

Αλφειός, από το παλαιό μονοπάτι που καθάρισαν οι Σύλλογοι της περιοχής


Με ιδιωτική πρωτοβουλία και με γνώμονα την αγάπη τους για τον πανέμορφο αυτό τόπο, όπως και πριν από λίγο καιρό, εθελοντές της περιοχής, συμμετείχαν στην διάνοιξη του παλαιού μονοπατιού, πάνω από τον Αλφειό. Οι Τσίτουρας Κώστας, Σιελούλης Δήμος,  Κωστόπουλος Μιχάλης, Γιώργος Αργυρόπουλος και Αδαμόπουλος Γιάννης, με την υποστήριξη πολλών συλλόγων της περιοχής και με την απαραίτητη άδεια από το δασαρχείο, συνέχισαν στις 25/ 05/ 2014 τον καθαρισμό του παλαιού μονοπατιού.

Όλοι μαζί στην διεκδίκηση του Ορεινού Δήμου



Εικονα απο το site του παλιου μας Δημο


Προς όλους  τους κατοίκους της  ορεινής περιοχής Ολυμπίας – Τριφυλίας  και τους δημότες των τέως Δήμων Ανδρίτσαινας – Αλιφείρας – Φιγαλείας.

Είναι σε όλους γνωστή η αδικία αν όχι το έγκλημα, που έγινε στην περιοχή μας  με την εφαρμογή του σχεδίου Καλλικράτης. Η εφαρμογή κατακερμάτισε τον ορεινό όγκο, μαζί με τα συμφέροντα του και κατέστησε αδύνατο τον όποιο σχεδιασμό ανάπτυξης βάση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του, πολιτιστικών, ιστορικών, παραδοσιακών, αλλά και των παραγωγικών δυνατοτήτων του.
Εν όψει της διακηρυγμένης απόφασης της νέας κυβέρνησης να διορθώσει τα γνωστά και ηθελημένα ‘’λάθη’’ του σχεδίου Καλλικράτης όπου έγιναν , αλλά και εξακολουθεί να υπάρχει αίτημα των τοπικών κοινωνιών για αλλαγή τους, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ.